tirsdag, mai 13, 2008

Utfordrende tirsdagsseilas i svært variabel vind

Gunderstat denne gangen, med utgangspunkt i tabell som krever 2-4 m/s vind. Desverre klarte ingen båter makstida (altfor lite vind), men de fleste var så keen at de sto løpet helt ut og gikk i mål litt før kl 2100.

Rekkefølgen i mål ble Taz, Springer, Anemone, Lucille, Pulverheksa, Spleis og Sofie. Deretter mistet jeg kontrollen.

Det var rene bingoforhold, der starttidspunktet hadde mye å si for om en fikk vind eller ikke. Vi var imidlertid godt fornøyd med å være milevis (bokstavlig talt) foran de to andre båtene som startet i samme tidsområde som oss: Nemlig Ashiki og Swai. Guttene som ratter der i gården må skjerpe seg, om de skal klare å holde følge med Pulverheksa i de videre regattaene. Vi forsøkte å dra fram kikkerten for å kikke akterover, men kunne likevel ikke se dem.

Forklaringen til Swai er nok følgende: Det sies (vi har av naturlige årsaker ikke sett...) at han ikke har fått navnet på hekken. I fjor var han veldig på hakket og ba oss titte på det fine navnet til den forrige båten rederiet hadde, men i år har vi ikke hørt noe slikt. Konklusjon: Vi tror det vil hjelpe på Swai sine prestasjoner om de får klint navnet på hekken!

Fortsatt ser vi ikke noe til Ariel. Det skipet ligger og rykker i fortøyningene og har lyst å seile regatta. Men det blir lite brukt. Et av mannskapet mitt foreslo at en istedet for å glasse inn Anna Karoline i kulturkvartalet, kan en kanskje bruke Ariel til formålet...

1 kommentar:

Hovmodig mannskapsmeldem sa...

Swai kan jo sette navnet sitt på genakkeren. Så kan vi jo snu oss se det hvis han får gennakeren te å stå.