tirsdag, mai 06, 2008

Seier til Pulverheksa!

Mannskapet begynner å finne tilbake til gamle takter. I dag var innsatsen på topp hele veien til mål, og vi kunne innkassere seieren. Vi hadde mellom 10 og 14 m/s gjennom hele regattaen. Friske forhold med andre ord.

Banen startet med Start utfor moloen, BB rundt bøya ved Siriskjær BB ved grønnstaken ved Langstranda, og BB rundt ytre startbøye. Deretter runden en gang til og til slutt opp til Bøya ved Siriskjær og videre rett i mål. Tilsammen 3 ganger ved Siriskjær.

Honnør til Lucille som var den eneste båt som heiste spinnaker på siste legget. De lå bak Springer og dundret forbi når spinnakeren kom opp. Deretter fikk de den såvidt ned før de traff Moloen. Spreke karer!

Ellers er det ikke optimalt med spinnakerlegg til mål i sterk vind. Jeg er iallefall bekymra for at det er for kort avstand mellom mål-linja og moloen når 100kvm skal ned i løpet av no time. Om en ikke begynner å ta ned før mållinja krysses, har en spist mye av marginene sine. Ikke mye skal gå galt før en dundrer i Moloen med 8,5 knop.... Kunne kanskje være en ide at når det blåste sterk vestavind, kunne målgang være i Moloåpninga. På den måten har en allverden med tid før en når Rønvikleira. Noe å tenke på for komiteen.

Rekkefølgen ble:
1. Pulveheksa
2. Lucille
3. Springer
4. Aun
5. Ashiki

Vel blåst til mannskapet!

PS: Hvor blir det av Ariel? Har den båten gått helt i opplag? Ser ikke ut til at storseilet er montert engang... Nei den gutten må skjerpe seg!

Ingen kommentarer: