søndag, mai 25, 2008

Pulverheksa måtte bryte Corponor Offshore RaceMed 15 nm igjen til Værøy brakk spinnakerbommen, og vi brøt seilasen. Utsiktene fra Værøy til Fleinvær var unnavindseiling i mer enn 30nm. Og uten mulighet til å føre unnavindseil på en fornuftig måte valgte vi å bryte. Å se konkurrentene dundre avgårde i 8-9 knop mens vi ville holde lusefart fristet ikke noe særlig.

Før dette skjedde hadde vi fått en god start, og var i tetfeltet helt til vi passerte Helligvær. Der seilte vi noe nær land og en del av båtene dro fra. Vi måtte finne på noe, og da vinden rommet litt, valgte vi å falle litt av, for deretter å seile gennaker. Det blåste rundt 4 m/s og vi seilte på en relativ vindvinkel på underkant av 50 grader. Dette var noe spisst, men gennakeren sto. Så blåste det litt på, og vi fikk mellom 6 og 7 sekundmeter med små kast på litt mer. Dette tålte ikke baugspydløsningen, og spinnakerbommen brakk mot babord ca 80 cm bak tuppen.

Hva lærer vi av dette: Jo, ikke seile for skarpt, eller skjøte gennakeren for hardt i mer enn 4 m/s.

Vi gratulerer Ariel og Ashiki med hhv. 2. og 4. plass i klassen. Spesielt er vi imponert over Ashiki, som etter å ha rundet Helligvær på Nordsiden lå håpløst langt bak. Og så bøyer vi oss i støvet for Tromsøværingene som kapret seieren i lysklasse 2 og 3.

Ingen kommentarer: