lørdag, mai 24, 2008

Knekt!

Undertegnede har vært ute og tatt i mot skipperen med mannskap i natt etter at Pulverheksa brøt Corponor-seilasen. Vedlagt ligger et bilde av den knekte spinnakerbommen som forårsaket bruddet.

Jeg regner med at skipper kommer med mer utfyllende beretning etter hvert.

3 kommentarer:

Tom O sa...

Hei,

Det var synd med bommen. Regner med at det var tøffe forhold?
Jeg måtte også montere en ring på min. Jeg har dog satt den i dekk og jeg har kun 40 sm ulastet lengde fra ringen og til bomnokken. Selv med den korte avstanden så er det en del bevegelse i bommen. Jeg har seil med dette oppsettet i 20-24 knop. Jeg har som nevnt et spectra fall med utveksling for å kunne redusere sag til et minimum. Det gir hard belastning på bomnokken, men foreløpig fungerer det bra.

Pulverheksa sa...

Tom: Er spinnakerbommen din fra John Mast? Og hvilken vindvinkel seiler du på da? Skarpt regner jeg med, siden du har et code zero?

Kan du legge ut noen bilder av løsninge din på portalen din?

Ellers: Det var ikke så tøffe forhold. Beskrevet i et nyere post.

Tom O. sa...

Hei,
Da har jeg lagt ut noen bilder på portalen.
Litt vanskelig å svare eksakt på det med vindvinkel. Seilet er beregnet brukt i 2-6 knops vind. Da går jeg virkelig høyt. Under 60 grader TWA. Farten er det ikke noe å si på. Ved 5-6 knop lønner det seg med fokk hvis det er ren kryss. Det gir bedre VMG. Men her er vi nok ikke ferdige med å konkludere ennå.