onsdag, september 08, 2010

Tirsdag 7. sept: Seier til Pulverheksa!


Rett før målgang: Ariel er på betryggende avstand bak.

Flott vær denne tirsdagen og meldingene antydet 3-4 m/s fra NNØ. Banevalget ble start ved Grønnstaken, runding av bøye ved moloen, runding av lille svartoksen, store hjertøya om styrbord og ned nyholmsundet før vi gikk i mål.

Får en grei start, men er båt nummer fire på toppmerket etter Swai, Ariel og Ashiki. Bra runding og spinnakeren står med en gang. Seiler et langt legg for spinnaker ned til lille svartoksen. Tar noe innpå Ariel og Swai, og er ikke langt bak. Ashiki seiler ikke med flyvende forseil og taper dermed grovt.

Swai runder Lille Svartoksen først, men det er svært kort avstand til Ariel og Pulverheksa. Vi loffer opp rundt Lille Svartoksen og havner i vindskyggen til Ariel, og velger å slå oss fri ved å etablere baord halser. Og mens de andre seiler mot steinsvær, seiler vi mot store hjertøy. Og vi tenker at det er mest fornuftig, idet vi tror det er mer vind langs med hjertøya. Det viser seg å stemme , og neste gang på denne kryssen når vi møter Swai og Ariel er vi et stykke foran.

Swai drar imidlertid noe i fra, men vi holder stand mot Ariel. Skipperen på Ariel er svært risikovillig i iveren etter å slå Pulverheksa, og stryker et par meter for nært land (etter mine begreper). Så ut som han skulle dunke på grunn hvert øyeblikk. Det går imidlertid bra, og Ariel tjener grovt på stuntet. Men Pulverheksa holder stand og er fortsatt foran.

Ved inngangen til nyholmsundet kommer spinnakeren opp, og Ariel er i angrepsposisjon bak. Svært farlig for Pulverheksa i og med at Ariel enkelt kan dekke og stjele vinden for så å smette forbi. Vi skjærer dermed mye mer en vi ellers ville gjort for å unngå Ariel. De følger på, og vi havner inn mot Burøya og jibber i en flott og rask manøver. Dette kom overaskende på Ariel som ikke klarte å henge med. Vi cruiser derfor trygyt og raskt til mål uten at Ariel er i stand til å henge på. Swai er første båt, mens vi er nummer to. Deretter Ariel. Men vi vinner på korrigert tid!

Supert mannskap! Godt å ha brorparten tilbake på båten etter en periode hvor mannskapstilgangen har vært trang.

Ingen kommentarer: