søndag, september 05, 2010

Klubbmesterskap 2010

Pulverheksa sto i fare for å ikke kunne delta, i og med at mannskapstilgangen for tiden er trang. Kun Erik blant de faste kunne, men skipperen på Swai ordner biffen og jeg får lease to unge høyt kompetente menn. Sammen med Erik gjør de en kjempeinnsats. Skulle tro at kunnskap ikke er nok, men at en måtte samkjøres litt, men dengang ei. Her var vi samkjørte fra første manøver og det meste satt som et skudd :-)

Noe traurig distanseseilas på fredag med bare 1-2 m/s, og det er for lite for Pulverheksa. Ariel tar ledelsen på oss, men vi tar dem igjen 2 ganger. Særdeles spennende før målgang. Begge seiler spinnaker for styrbord halser. Vi har kurs rett mot linja, mens Ariel må jibbe og etablere babord halser. Håper selvfølgelig at de kommer på kollisjonskurs med oss, men de klarer jaggumeg å smette foran, og er 20 meter foran oss i mål. Swai ledet hele seilasen og vant denne. Rekkefølgen korrigert ble Swai, Track, Ariel og Pulverheksa i vår klasse. Denne ble vektet med 1,5 og kunne ikke strykes, noe som ikke var bra for oss.

Lørdagen var det bedre forhold og det gikk mye bedre for oss. En førsteplass og tre andreplasser er vi godt fornøyd med. Vi slo Ariel i alle seilasene, og det forekommer meg at skipperen på Ariel var en smule misfornøyd med dette. På toppen av det hele blåste de spinnakeren i siste seilas, noe som ikke bidro til at stemningen ble bedre.

Swai stilte med trenet fullt mannskap og vant fortjent. Gratulerer til dem. Salonaen har betydelig bedre båtfart en CBene på kryss, men for spinnaker i mer enn 4 m/s har de ikke sjans på oss.

Alt i alt et vel gjennomført arrangement under ledelse av Kai og Vibeke. Honnør til dem og til Dappen som stilte med startbåt. Kanonbra!

1 kommentar:

Ariel sa...

Og hvis vi legger til at Ariel fikk ødelagt fokka før første seilas og måtte bytte til en tapet og ødelagt 90% så var vel resultatet gitt.