onsdag, september 12, 2007

Klubbmesterskap til helga.

I etterkant av gårdagens tirsdagsregatta kom det noen innspill på hvordan en skal organisere påmelding med og uten spinnaker til helgens klubbmesterskap. Kappseilingsreglementet åpner for at dersom arrangøren vil, så kan en operere med en klasse, og påmelding for dem som ønsker å seile uten, 96 timer før. Denne regelen er til for at en ikke skal kunne spekulere i værmeldingen for å vurdere om det vil lønne seg med spinnaker eller ikke. Innspillene i går gikk på at en ikke vil at arrangøren skal kunne bruke 96-timers regelen, men at den enkelte deltaker skulle få avgjøre spørsmålet om spinnaker på skippermøtet samme dag.

Dette er etter mitt skjønn en avsporing av debatten. Det prinsippielle spørsmålet burde være om arrangøren i det hele tatt skal operere kun med en klasse hvor det kan gis ”spinnakerfradrag” for dem som velger å seile uten. Sportslig sett er dette slettes ikke bra. Det er som å sammenligne prestasjonene mellom appelsiner og bananer, og det er ikke særlig hensiktsmessig. Jeg synes man skal innføre prinsippet om to klasser, en med og en uten spinnaker. Og på den måten kåre to klubbmestere i hver sin klasse.

Mens seilforeninga ellers gjennom året favner bredt, og har mange tillempinger for å gjøre terskelen for deltakelse lav, samt målsetting om å få bredest mulig deltakelse, burde en på klubbmesterskapet ”spisse” arrangementet på en slik måte at de som har mer eller mindre fast mannskap gjennom sesongen får et tilbud som er ”fair”. Og dermed muligheten for å konkurrere på vilkår som oppleves som rettferdige.

Om komiteen til klubbmesterskapet ”gis all makt” til å bestemme, skal jeg sammen med skipperen på Ariel ta på meg å arrangere neste år. Slik at vi får et mesterskap som faller i smak hos meg.

Ut over dette stiller Pulverheksa til start på lørdag. Uavhengig av om konkurrentene stiller med spinnaker eller ikke. :-)


PS: Bruk gjerne kommentarmuligheten nedenfor til meningsytringer!

2 kommentarer:

Olav Taraldsen sa...

Jeg er helt enig med kenneth i dette. Klubbmesterskapet er ikke en shorthandedregatta.For oss som bruker mye tid å krefter gjennom hele året for å bygge opp et fast mannskap er det viktig at det skal lønne seg å bruke spinnaker. Vi seiler gjerne med spinnaker under vanskelige forhold og skal ikke bli "straffet" av dem som ikke vet om de får noen med før kl 0930 på lørdags morgen.

Roy Rise sa...

Slutter meg til Kenneth sine betraktninger og konklusjoner. Selvfølgelig stiller jeg opp som medarrangør til neste års klubbmesterskap.