onsdag, august 18, 2010

Skipperen på Ariel seilte med en arm i fatle, og likevel banket han Pulverheksa

Vi snakker her om virkelig handikap, og etter mine vurderinger burde Ariel fått godskrevet LYS-tallet sitt med en hundredel, slik at de kunne seilt med 1,27 fremfor 1,28 denne tirsdagen.

Men altså: En skadet skipper på Ariel klarer likevel å piske mannskapet sitt såpass at de likevel banker Pulverheksa. Imponerende jobbing, og all grunn til å gratulere.

Fantastiske forhold med sol, varme og fin vind denne tirsdagen. Lang bane som inkluderer kryss i hjertøysundet, runding av toftbøen og laangt spinnakerlegg ned mot lille svartoksen. Ariel fikk noen meter på oss på kryssen opp mot toftbøen, og dro ytterligere noe fra ved at de var raskere enn oss å sette spinnaker. Deretter gikk de for langt ut mot stensvær før de jibbet spinnakeren, men kom likevel såvidt foran på lille svatoksen.

For babord halser mot lille svartoksen logget vi 9,45 kts på flatt hav med 135 grader relativ vind. Lå steady på 8,5 kts i lange perioder. Artig!

Fra lille svartoksen og til mål holdt vi en høyere kurs enn Ariel, og håpet de ikke klarte å stå opp mållinja. De slet på slutten men kom likevel såvidt foran.

Flott seiling av Swai som dro i land en fortjent seier i klassen. Gratulerer!

Ingen kommentarer: