lørdag, oktober 04, 2008

Sterk andreplass på Landegoregattaen

Flott seilas idag med vind mellom 7 og 12 m/s. Det er perfekt for Pulverheksa.

Start på indre havn. Velger å ikke sette spinnaker. Potensialet for trøbbel og broach i kastevinden er for stort. Noe som viser seg å være rett. Ariel broacher et par ganger etter moloåpninga, men først loffer vi dem et par ganger og taper nøyaktig 13 sekunder på det. Men det er verdt det... Swai stikker avgårde for spinnaker, men havner nesten på Bliksvær før de får jibba den. Ariel er fornuftig nok til å ta den ned ved runding av Hjertøya. 11-12 m/s på utsiden av Hjertøya mot Kvitingan. Nå er det kun Lady Theres og Ariel like foran oss. Vi runder Kvitingan og slår med en gang etterpå. Til forskjell fra resten. Har nå satt to rev i storseilet og vi seiler bidevind mot hjertøya. Seiler raskere enn Lady Theres og klarer nesten å holde samme fart som Swai (som er en raskere båt).

Ariel har nå revnet forseilet, og skipperen derombord skifter lederstil (fra kjefting til trøsting). De får opp en annen fokk, men er doomed. Swai og Lady Theres ser ut til å plages litt med å finne Hjertøysundet, men finner det nærmere løkta på Lille Hjertøy :-)

Vi stryker langs land og går korteste vei. Noe som selvsagt er det smarteste.....

17 båter deltok. Vi tok andreplassen bare 12 sekunder bak Lady Theres som har noen gamle ringrever ombord.

Oppdatert: Skipperen på Swai mener å ha full kontroll på tiden sin, og den var 1:45:20. De var fysisk foran Lady Theres i mål, og hevder derved at Lady Theres må ha levert feil tid. Om Lady Theres fikk samme tid som Swai (skulle i så fall hatt dårligere tid) ville vi slått dem med 1 min og 1 sek..... Kan se ut som om vi ble snytt for seieren :-(

For ordens skyld: Vi seilte på 1:47:03.

1 kommentar:

Ann Rigmor sa...

Godt jobba. Gratulerer. Hilsen Mamma