tirsdag, oktober 07, 2008

Flott seier på høstsesongens siste tirsdag :-D

Høstsesongen ble avsluttet med en formtopp av Pulverheksa. Klar seier på en regatta hvor vi ledet fra start til mål. Fikk 30 meter på hhv Ashiki og Ariel som vi klarte å holde hele veien. På slutten dro vi fra, da Ariel gjorde et radikalt veivalg i fortvilelsen... :-)

Swai rota seg helt bort og forsøkte å seile spinnaker på alle halsene. Langt bak i mål og så demoralisert at de ikke kom på kaffen etterpå..

Skikkelig morsomt å ha to CB-er hakk i hel under hele regattaen, da en får direkte tilbakemelding på trimminga, og hva som funker. I dag gjorde vi ingen feil og fikk betalt for det. Bra innsats av mannskapet, og spesielt Ivar som kjørte storseil etter alle kunstens regler i rossevind til å begynne med.

Banen gikk fra Langstranda, bøya ved moloen, grønnstake langstranda, bøya ved moloen, bøya ved Siriskjær og deretter mål i moloåpninga.

Så får vi benytte anledningen til å dele ut pepper til Ariel som ikke klarer å ta tiden. Og som nærmest bløffer seg til en omtrentlig tid på hva dem tror dem er bak oss i mål. Og må snike i papirene for å se de andre tidene, før de leverer sin egen. -Men vi bruker GPS-tid, hevder skipperen. Kjøss mæ i rævva! På hvilket grunnlag tror skipperen derombord at starteren bruker GPS-tid!!

Når en har et system for å ta tide selv, er det et system som baserer seg på tillit til at dette gjøres ordentlig. Og det betyr at en har stoppeklokke som startes når startskuddet går og som stoppes ved målgang. Ingenting annet er god latin i den sammnhengen.

Det er respektløst ovenfor medkonkurrentene å ikke ha dette i orden.

Så ble det også 2. plass i klasse to i tirsdagssammendraget, bak Springer. V fikk like mange poeng som Lucille, men flere seiere gjør at vi dømmes foran.

Godt jobba, gutta og jenta som er mannskap på Pulverheksa!

4 kommentarer:

Erik S sa...

Flott jobba!

Det verserer rykter om at laget var toppet og at noe av dødvekta på fremdekket var borte.

:-)

Ariel sa...

GPS tiden var 100% lik tiden til starter. Vår tid var således korrekt. Litt forundret at heksa ikke klarte å få mer fart når nærmeste konkurrent seilte med stormfokk... Skippern har prøvd å kysse seg i asle men den manøveren er nok forbeholdt ungdommen ;-)

Anonym sa...

I kjent stil klarer ikke skipperen på Pulverheksa å se forskjell på en spinnaker og en genakker, er det for at vi for engangs skyld var langt bak, eller at han ikke bruker utstyret så ofte selv at han vet hvordan det ser ut ???
Vi ombord i Swai bøyer oss i støvet for Pulvergutta og gratulerer med seieren. Håper denne seieren holder motet opp gjennom vinteren, slik at Pulverheksa er klar for en ny spinnaker sesong i 2009.
Hay Swai

Erik S sa...

Interessant å se hvordan enkelte ser på spinnaker som et dogmeplagg.

Dere (vi?) knoter jo det som oftest til allikvel :-D