torsdag, april 19, 2007

Corponor Offshore Race nærmer seg


Starten går fredag 11.mai, og siden det er en shorthanded-regatta tar skipperen med medrederen (og yndlingsmannskap) som co-skipper.

Her gir jeg en subjektiv vurdering av Pulverheksas konkurrenter:

Heksejakta skal bemannes med eieren og og den gamle eieren fra Son. Som forøvrig er tidligere eier av Pulverheksa. Han har derfor svært god erfaring fra å seile CB365, og kan vise til gode resultater i Oslofjorden. Han blir en farlig konkurrent.

Ashiki, en annen CB 365, egner seg antakelig bedre for shorthanded-seiling enn de andre CBene på grunn av at den er innmålt med gennaker, og ikke spinnaker. Karbon-rigg kan også være en fordel om det blir seiling i mye sjø. Mye mindre pitching-moment enn på aluminiumsrigg.

2nd Timeout skal bemannes med norges beste shorthanded-seiler, Tor Hove. Så tiltross for at eieren har begrenset erfaring fra helt ny Elan 340, har han en stor fordel med å ha med en så merittert seiler.

s/y Springer blir farlig i og med at den båten vant i fjor. Tidligere eier skal være med som mannskap, og avhengig av hvor mye han får bestemme, blir dem farlig.

Sees, en First 40.7 fra Tromsø, blir en outsider. Båten har potensiale, men har slik jeg har skjønt det ikke vært særlig merittert. Imidlertid er mannskapet, Eilert Kamfjord, merittert. Da kan båten bli å regne med.

Ada, en Elan 333 fra Tromsø gjorde det svært bra på forspill-regattaen i fjor. I tillegg til å hevde seg i Tromsø. Den båten blir farlig. Og den får konkurranse fra en maken båt; Skarv 2 fra Harstad. Skipperen på den båten har i alle år vært vanskelig å slå når han seilte sin forrige båt, en Fenix.

Rundans, en Sun Fast 36 vant for to år siden og vil kunne hevde seg om de treffer med trimmen. I år får de konkurranse fra Hugo Svendsen i en maken båt. Hugo har hatt et år til å bli kjent med båten, og kan vise til gode resultater med tidligere båter.

Ladyfame, en Bavaria 39, kan også bli en outsider. Båten er på ingen måte regattaoptimalisert, men stiller med helt nye seil i edlere materialer. Etter min oppfatning har også de fleste Bavariaer gunstig rating i LYS-systemet, og det kan fort bidra til en god plassering. I tillegg er mannskapet, Are Wiig, merrittert og har internasjonal erfaring fra Shorthanded-seiling.

Dalarina, en Wasa 360, kan være vanskelig å slå. Skipperen er en gammel ringrev som kan vise til gode resultater. Det samme gjelder for Sula Bassana, med skipper Lars Erik Karlsen.

URÆD, en Dufour 34 Performance, har potensiale til å gjøre det bra, om mannskapet styrer unna sjøsyken ved denne anledningen.

Aja, en Elan 37, vet jeg ikke så mye om, annet enn at båttypen er svært rask.

Spleis, en Bavaria 33, har så vidt jeg vet verken spinnaker eller gennaker. Da har jeg ikke spesielt tro på dem. På den andre siden: Om forholdene tilsier lite eller ingen spinnaker bruk på konkurrentene, kan de ha en sjans. Særlig fordi jeg tidligere har hevdet at Bavaria har gunstig rating i LYS-systemet.

Albertine og Heureka, begge en Hanse 341, kan glimte til med ålreite plasseringer.

I tillegg er en del av de båtene med lavere LYS-tall farlige. Rett og slett på grunn av store forskjeller i LYS, og spesielle forhold kan favorisere båter med lavt LYS.

Noe av det som er kult med blogg er at en kan være så subjektiv en bare vil. Ingen å stå til ansvar for, og ingen hensyn behøver en i prinsippet å ta. Dermed kan en skrive stort sett det en vil... he-he. Jeg regner med folk har synspunkter på dette, så hva med å legge igjen en kommentar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes du har gjort en god bedømming som jeg finner nyttig for å bli bedre kjent med konkurrentene ;) Kan bare føye til at jeg gleder med noe enormt!

Seiler hilsen
Tommy
Nor 11961
2nd Timeout
_(\____(\(\__/)/)_(\____

Anonym sa...

En faktor som ikke er komentert og som bare vil gjelde noen båter.
Noen skippere er også med å arangere COR 07. For disse kan dette lett bli en forstyrrende faktor, og det kan gå ut over prestasjonen i regattaen...
De det gjelder: Heksejakt,Springer og Aoureka.

Pulverheksa selv kan godt hende får en topp plasering...
Puverheksa seiler normalt sett godt,men nesten altid konservativt.
På en slik lang regatta kan det lønne seg stort. La de "andre" ta sjangser og muligens gjøre feil..

Seilhisen
Espen
Skuteløs