mandag, juni 29, 2009

Rapport fra Vestfjordseilasen 2009

Nydelig vær som vanlig, men vindretning fra sørvest, noe som gjorde at det ble spinnakerføre. Da får vi ut det beste i Pulverheksa.

Spinnakerstart, hvor vi har en elendig start. Men det hadde jaggu meg alle de andre også. Deretter får vi opp dampen, og runder som båt nummer 2 på Bonetholmen. Videre derfra krysser vi opp til Storfloholmen. Vinden dreier og vi overstår merket kraftig, og taper mye på det. Klarer likevel å runde som båt nummer tre. Kun Hayabusa og Amazing Race foran oss.

Opp med spinnakeren igjen og den kommer ikke ned før vi krysser mållinja etter å ha passert 100 båter på fjorden. Bokstavlig talt. Vi får etter hvert god trim og klarer å holde fokus på trim. En høydare er når vi seiler forbi Amazing Race i le. Like før mål suser vi forbi Too Fast, Amalian og Tante Sofie.

4 timer 6 minutter og 2 sekunder bruker vi. Det er en knusende seier i og med at vi har slått nummer to på lista med over 20 minutter. Det er nok til at vi vinner Vestfjordpokalen på grunn av størst margin til nummer to på lista.

Stor takk til mannskapet som foruten Merete var importert sørfra.

Ingen kommentarer: