onsdag, mai 19, 2010

Lite vind og 3. plass på tirsdagsregatta


Det så stygt ut på skippermøtet med nærmest null vind. Og i begynnelsen var det lite vind hvor vi slet med båtfarten. Men så tok det seg opp og vi fikk opp dampen. Imidlertid ikke nok i forhold til Lucille som vant en klar seier. Ellers var det tett. Vi var bare 21 sekunder bak Swai på korrigert tid.

Banen ble en fin-fin kryss-lens pølsebane, med start på Langstranda og toppmerket var bøya ved moloen. To runder og to spinnakersettinger ble det. Setting av spinnaker gikk som smurt, mens vi slet noe med den ene bergingen. Første gangen spinnakeren er ute av bagen i år, så vi er noe rusten.

Starten var interessant ved at de fleste satset på en babord-start ved grønnstaken. Vi satset på en styrbordstart ved å seile langs linja, og time det slik at vi var ved grønnstaken når skuddet gikk. På den måten oppnådde vi to ting: 1. Fin kurs fra land hvor det var mest vind. 2. Forkjørsrett, hvor alle babord-båter måtte vike for oss. Lucille måtte falle av og gå bak, mens Havhesten smatt foran merket og slo med en gang. Pussig at ikke flere valgte samme start-strategi. Vil anta at de fleste er svært opptatt av å seile lengste benet først på krysslegget.

Trackingen viser at vi seilte lengre nordover etter andre runding av grønnstaken, noe som betalte seg.

Ingen kommentarer: