søndag, mai 24, 2009

6. plass i Corponor Offshore Race

Bildet viser tracket til Pulverheksa under årets regatta.
Rødt er Pulverheksa, mens blått er Ada (vinnerbåten) sitt track.

Mannskapet måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom fredag morgen. Da var gode råd dyre.... Stor takk til Oddgeir som steppet inn på kort varsel og gjorde en flott innsats ombord. Mannen er et funn bak roret når vi seiler kryss, mellom anna.

Vi dårlig start for gennaker hvor vi ikke hadde fri vind. Gennakeren måtte ned allerede ved e-holmen, og før det var det svært ujevne forhold å seile gennaker i. Ariel gjorde noe smart ved å starte alene i fri vind ved le merke uten gennaker eller spinnaker. Det tjente de stort på, og var av de aller fremste båtene ut havna. Den ledelsen klarte de å holde på oss gjennom hele regattaen. De dro noe fra mot Værøy uten at vi seilte noe dårlig.

Deretter gikk det bedre. Med unntak av Amazing Race (LYS på 1,42) var vi raskeste båt ukorrigert mellom Værøy og Fleinvær. Og så var vi med unntak av Acho Alai og Amazing Race raskeste båt mellom Fleinvær og Bodø. Skjønt jeg tviler på at tiden til Acho Alai er rett, da jeg finner det tvilsomt at de fysisk seilte 47 minutter raskere enn enn oss.

Men det var desverre ikke nok til å ta igjen ledelsen i feltet. Ariel havnet på 4. plass og var godt fornøyd med å slå oss. Ada, Marathi og Aja seilte fantastisk og virker nærmest uslåelige. Gratulerer til Ada med klasseseier!

Svært bra resultatservice på dette arrangementet, til forskjell fra den utrolig dårlige resultatservicen på BSFs tirsdagsregattaer.

Ingen kommentarer: