tirsdag, juni 10, 2008

Fin andreplass på kveldens regatta

Gunderstart i dag, og vind hele veien. En del rosser, men greit nok. Vinden varierte mellom 6 og 12 m/s og vi startet 15 min og 13 sek etter første båten. Ariel tok oss såvidt i starten, siden de kjørte fullt storseil. Vi startet med 2 rev i storseilet på et lenselegg. Vi holdt likevel følge med Ariel, og etter runding av bunnmerket dro vi raskt forbi på bedre fart.

Like etter klarte vi å fremprovosere en styrbord-babord -situasjon hvor Ariel måtte vike. På samme måte som sist tirsdag.....;-)

Derfra dro vi kraftig mye fra og var iferd med å innhente Springer (som vant). Nr. 2 i mål i vår klasse, godt foran Ariel, Swai og Ashiki, som kom på de neste plassene. Godt seilt av Springer, og gratulerer til dem.

Ellers beit vi oss merke i to hendelser:
Ashiki som broacher med gennakeren oppe, på innsiden av Siriskjær. Nærmere skjæret uten å renne på, går det ikke an å komme. Alle marginene var brukt opp, og denne gangen var det ren flaks.

Den andre hendelsen var med gamle "Jubel" (husker ikke det nye navnet), en Rush 77. Like før start hadde de hatt en ufrivillig jibb, og en av mannskapet fikk bommen i hodet. Noe som resulterte i et realt kutt og mye blod. De ringte ambulansen som plukket vedkommende opp ved gjestebrygga. Og det gikk fint med ham. Cockpiten så ut som en slaktebenk, da de kom i havn. En påminnelse om at dette er en problemstilling som en stadig skal være oppmerksom på.

Ingen kommentarer: