søndag, september 13, 2009

Morsom seilerhelg med deltakelse i klubbmesterskapet

Seilreperasjon og misset en seilas. Ikke akkurat det vi hadde planlagt...


BSFs klubbmesterskap ble avviklet i helga, og Pulverheksa var med. Noe dårlig deltakelse, med bare seks båter, men når alle som er naturlige å sammenligne seg med (noenlunde likt LYS) stiller, blir det artig.

I sum ble det bra seilaser med tette dueller og tilstrekkelig med vind. Mannskapet ombord fungerte utmerket, og vi hadde innleid ekspertise med selveste skipperen på Ariel som en slags "floater" ombord. Båthåndteringa og manøvrene satt som bare juling, og vi kunne notere oss svært gode starter på alle fire seilasene.

Det startet med en tredjeplass, deretter en DNF fordi vi fikk en skade på storseilet. Så ble det en andreplass og deretter nok en andreplass på søndagens siste seilas. Vi kunne notere oss serien 3-DNF-2-2. Dermed kunne vi ikke stryke en dårlig plassering, noe som var irriterende. Vi ledet andre seilas ukorrigert, når vi måtte bryte.

På en av lørdagens starter klarte vi sågar å posisjonere oss glimrende ved å stå på en skarp kurs for å barbere lo-merket for styrbord halser. Dette resulterte i at vi lukket porten for Swai og Springer som satset alt på en gedigen grosshandler. Springer måtte ta en 360, og Swai klarte med nød og neppe å bremse båtfarten slik at de kunne passere på rett side av merke.

Lørdagens siste seilas var vi båt nummer to i mål, en båtlengde bak Swai. Spennende sluttspurt, der vi seiler inn 150 meter for spinnaker på Ashiki og Swai. Vi passerer Ashiki forbausende lett (kan dem ikke forsvare seg?), og står 100 meter før mål ovenfor valget mellom lo og le side av Swai med platt lens. Vi hadde bedre båtfart. Vi turte ikke lo-siden, da de lett hadde loffet oss over gærne siden av målbøya.

Søndagens seilas ble kanon, med en glimrende start for fri vind. Ujevn vind opp mot Hausen, og da Swai runder etter oss, og det gjenstår tre lange spinnakerlegg, skjønner vi at her går det vår vei. Imidlertid må vi gi cred til Ashiki for utmerket båthåndtering. De gir oss tette dueller under hele seilasen. De var først ved Hausen, men vi seiler dem inn igjen ved runding moloen. Deretter var det rimelig tett til like etter runding av Lille Svartoksen. Pulverheksa broacher, og vi sliter med å komme på kurs igjen. Det gir Ashiki noen meter som vi nesten klarer å seile inn før målgang. Men vi tar dem på korrigert tid. Fortjent andreplass.

Artig å se at vi får til båtfart med spinnaker. Vi går åpenbart raskere enn Swai, og klarer å holde bedre trim enn Ashiki. To ganger seilte vi inn Ashiki på ren båtfart for spinnaker. Siste legget mot mål søndag, klarte vi å holde 9,0 kts steady over en lang periode hvor det blåste 8-10 m/s. Toppnoteringen ble 9,23 kts på flatt hav.

Springer er det ikke noe å gjøre med, og de ble klubbmestere. Gratulerer!

Cred nok en gang til Ashiki, som nå bruker spinnakeren, har bra mannskap, og dermed gir oss god konkurranse. Slikt liker vi :-)

Ingen kommentarer: