søndag, juli 26, 2009

Rederiet tok en seilferie i Kroatia

Rederiet leide en Salona 37 og seilte en tur i adriaterhavet. Fin tur med hele fem Salonaer som rommet 25 mennesker på tur. Her er alle avbildet en sen kveldstime.

Fint vær alle dagene, men et par dager var litt i varmeste laget. Ruta vi seilte var:


Split


Milna


Hvar


Starigrad


Milna


Split

Med andre ord ganske rolige dager uten at vi dro for langt avgårde. Tredje dagen måtte vi bistå en havarist midtfjords, hvor motoren hadde sviktet. Vi tok Salonaen under slep og fikk han trygt plassert ved ACI-marinaen utenfor Hvar. Mekaniker ble rekvirert, og kunne raskt konstatere tom dieseltank, tiltross for at måleren viste full. Fylling og lufting ble iverksatt, og båten var igjen operativ. Bilde av slepet under.


Noen dager senere hadde vi gleden av å seile fra en Salona 40 med vår Salona 37. Bildet under er tatt like før vi passerer.


I Starigrad er det begrenset med kaiplasser , så hele følget ble henvist til å ligge på bøyer som det var en del av. Bilde av vår båt under. Skapte noen utfordringer for et par båter i følget, hvor det var ødelagte årefester for gummibåtene, slik at de ble redusert til kanoer...Bildene under viser lettmatrosene ombord i "Tina", vår Salona 37.
Vi hadde et par-tre formiddager oppankret i bukter, hvor det ble et yrende badeliv, og vi svømte på kaffebesøk til hverandre.I sum en svært trivelig tur, med usedvanlig trivelig følge.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Og hvordan var det å seile Salona 37 vs CB365 ??

Pulverheksa sa...

Salona 37 var livlig og artig å seile, og vi seila fra de fleste andre båtene på fjorden. Men båten vi leide var sliten, med mangler og feil. I tillegg mener jeg CBen er bedre bygd og med smartere løsninger. Om den ene seiler bedre enn den andre er vanskelig å si, spesielt siden det var slitne dårlige seil på Salonaen, og vi seilte den heller ikke med flyvende forseil.

Mads sa...

Hei

Det ser ut som dere har hatt en fin seiltur i Adriaterhavet med Salona 37! Dere har også besøkt noen deilige kroatiske byer langs ruten som for eksempel Starigrad. Det er egentlig en ekstra bonus at dere har hatt mulighet å seile fra en Salona 40 med Salona 37. Jeg mener at Salonaer er bra båter så lenge de er i god stand uten mangler og fejl.

Vennlig hilsen
Mads
Sea-travel.no