onsdag, juli 16, 2008

Snart ferieklar

Lørdag drar vi nordover med båten på ferie. Vi skal se om vi får til deltakelse på Senja Rundt, og er vi heldige, mønstrer Ivar på under selve regattaen.

I anledning ferien har vi montert baugrulle og et beslag, slik at ankring ikke lengre er et større prosjekt. Nå kan det droppes direkte, uten at det må fiskes frem fra ankerbrønnen. Forut for monteringen hadde vi en lang prosjekteringsfase hvor ulike typer baugruller og plassering av disse montert. Noe som kompliserer dette er at vi har rullen under dekk. Dette begrenser mulighetsområdet noe, men vi er fornøyde med løsningen vi har valgt. Baugrullen er en original Lewmar-rulle som er spesiallaget for Delta-anker av denne størrelsen. Rullen er plassert på styrbord side, rett utenom fremre pulpitstøtte. I bakkant har vi montert en modifisert kjettinglås, som låser ankeret under transport. Under monteringen er det tatt høyde for at det kan ettermonteres ankervinsj uten å måtte flytte baugrulla.
Vi hadde en lignende installasjon på vår gamle båt, en linjett 32. Der hadde vi et CQR-anker montert på siden foran, og dette fungerte fint i de 6 årene vi hadde den båten.

Ingen kommentarer: