onsdag, april 16, 2008

Sterke kandidater til seier i Corponor

I dag kom påmelding nr 28 og 29 til Corponor Offshore Race. Den ene, Caro 2, må finne seg i å bli vurdert som en av favorittene til seieren i den laveste LYS-klassen. Når skipet stiller på tirsdagsseilasene, gjør de som regel rent bord.

Den andre må betraktes som en sterk outsider. Aun er gamle Seabreeze som er en merritert båt. Skipperen har så vidt jeg vet ikke noe omfattende regatta-erfaring, men han har fått med seg den gamle ringreven Kai Linde. Og det er ingen novise. Med sin Lærke har han herjet regattabanene i Nord lenge, og om han får bidra litt ombord på Aun, kan de nå høyt opp på resultatlistene.

4 kommentarer:

Roger 10-4 sa...

Regner med at dere eminente seiler i Bodø har fått med dere at enkelte båter som tidligere var regnet som favoritt, nå faktisk skal seile med 3 hundredeler mindre i LYS? Hvordan blir da vurderingen av URÆD f.eks? Om URÆD hadde seilt med 1.23 fra den var ny, ville den ha vunnet om trent alt den har stilt opp i - i CorpoNOR 2008 skal de seile med 1.22....

Sverre S/Y "URÆD" sa...

Hehe... takker for tiliten. Hadde nok langt ifra vunnet det meste...

Alle har nå mulighet til å "lage" sitt eget Shorthanded LYS-målebrev. Seiler du med samme seilføring som vanlig får du 0,01 i fratrekk. Men seiler du f.eks med kryssfokk, og Asymetrisk på senterlinje vil du kunne få så mye som 0,03... Prøv det selv frem på din båt.

Dette kan du selv endre på "min side" på www.seiling.org

Pulverheksa sa...

Her har det skjedd noe som ikke jeg har fått med meg: Dufour 34 performance er satt ned fra 1,25 til 1,23 i LYS? Og standardversjonen er satt ned fra 1,23 til 1,22? Da blir det nok et par Tromsø-båter som ikke blir enkle å ha med å gjøre nei. Om de i tillegg skulle finne på å bruke gennaker og kryssfokk fremfor spinnaker og genoa...

Gunnar sa...

Det som faktisk er enda mere frustrerende er ikke at ured har fått så lavt lys-tall, men kanskje den kombinasjon av lavt lys, og de to som skal seile båten ilag. Blir i allefall spennende.