mandag, juli 02, 2007

Som alltid: Vestfjordseilas i flott vær

Forskjellen i år var at det var vind hele veien. Riktignok variabelt oppunder Skrova, men likevel vind. Mellom 6 og 10 sekundmeter hele veien, og noe sjø på fastlandssiden. Fra overskyet seilte vi inn til sol og fint vær i lofoten.

Noe urolige forhold på Nordskot, og flere valgte å forhale i løpet av kvelden/natta.

Rune, Merete, Henrik og Ine var mannskap, og til tross for friske forhold innledningsvis, gikk dette helt fint. Ungene spydde ikke, og Ine sov på halve turen.

Plasseringen ble ikke allverden, 11. plass i klassen. Slått av Ariel, men vi banket Ashiki. Ariel gjorde det som vi pratet om, men som vi ikke fulgte helt opp: Seile med stikk i skjøtene for å få fart, og tape høyde mot mål (Det gjør vondt..). Deretter satse på at vinden dreier mot land, slik at en likevel kan stå rett inn. Noe de gjorde. Smart seila, og det ga et godt resultat.

En Bavaria 46 Cruiser vant klassen vår. Og jeg påstår: Det var Bavariaføre over fjorden...... Litt stikk i skjøtene, lang vannlinje og båter som tåler litt mere rigg hadde fine forhold når det blåser litt.

Ellers regner jeg med at jeg går vanskelige dager på jobb i møte, etter at sjefen min (som har en Bavaria 39 cruiser), seilte like fort som oss over fjorden. Problemet er at han har 1,23 i LYS og vi har 1,28...

1 kommentar:

Bjørn sa...

Uten tvil Bavariaføre over Vestfjorden. CB-føre kunne det lett ha blitt, husk at det er i motbakke det går oppover.
Ellers , bare for resultatets skyld seilte vi med lys 1,22