søndag, oktober 11, 2009

Pulverheksa er gjort inoperativ

Siste regatta for i år er seilt. Storseil og forseil er tatt av for vinteren, og Pulverheksa er dermed redusert til en båt hvor maskinkraft er eneste alternativ.

tirsdag, oktober 06, 2009

Det ble seier, ja. Ikveld og sammenlagt

Spenning til siste slutt i og med at Lucill ledet med et par poeng foran kveldens seilas. Pulverheksa måtte ta en første eller andreplass, samt holde Lucill bak oss.

Fine forhold med start på Langstranda. Noe plunder med å få opp spinnakeren, men ikke mer enn at vi var første båt etter runding toppmerket. Og for spinnaker liker Pulverheksa seg. Dro i fra Ashiki og Swai, men Ariel hang på som en klegg. Kom en halv båtlengde foran Ariel til bunnmerket. Siste delen hadde Ariel gleden av å ri på hekkbølgen vår.

Båthåndteringa med nedtaking av spinnaker gikk som smurt, og vi holdt stand hele veien til mål. Vi var første båt i klassen over linja og Lucill var håpløst langt bak.

Dermed var seieren i kveldens regatta sikret. Og med den kom sammenlagtseieren. Vi slo Lucill med ett fattig poeng. Stillinga ble 128-127 i vår favør.

Pulverheksa innfridde takket være utrolig dyktig mannskap, og stor takk til alle som har bidratt. Takk skal også rettes til Lucill som gav oss pes helt til siste regatta var gjennomført.

lørdag, oktober 03, 2009

Landego-regattaen: Pulverheksa seilte seg bort

Kanonbra start, men taktisk blunder å ta ned spinnakeren ved runding av hjertøya. Vi var sikre på a vinden spisset mot kvitingan, men det motsatte skjedde. Hadde tro på at vi fikk nytte av gennakeren, men da den kom opp var skjøtehjørnet satt i halshjørnet, og vinden rommet ytterligere. Så gennakeren kom i le av storseilet. Ikke bra....

Ved runding av kvitingan var vi håpløst langt bak, og vi måtte gjøre noe anderledes enn de andre. Vi seilte derfor NNE langs Landego, noe som viste seg å være smart: Bedre vinkel og mer vind enn konkurrentene når vi slo innover mot byen. Vi tok innpå. Men det hjalp så lite når navieringa går i ball. Vi så oss helt blind på Hjertøylandet, og sto altfor høyt med kurs for fyret på lille hjertøya. Vi kunne istedet falt av 10 grader for å seile rett på mållinja mellom hjertøyene. Lucill gjorde samme tabben....

Likevel: Vi ble fjerde båt i mål av tjue. Så langt vi så var rekkefølgen:
Ashiki
Swai
Ariel
Pulverheksa

Hva resultatene ble korrigert aner jeg ikke, men det ble dårlig. Sjekk www.bodoseilforening.no