onsdag, august 27, 2008

Bilde fra tirsdagsregatta

Siden det var doublehandedregatta denne tirsdag ble størsteparten permittert uten tilbud om alternative aktiviteter. Derfor tenkte jeg å ta noen bilder fra start og målgang. Dessverre var det like dårlig fotovær som seilvær med flatt lys og regn/yr. 

Fikk tatt dette bildet av Pulverheksa på vei mot mål.

tirsdag, august 26, 2008

Tirsdagsregatta: Fikk lufta gennakeren


Shorthandedregatta i kveld. Var meldt sørvest 6 m/s, men det slo ikke helt til. Litt trekk, men for det meste vindstille. Jeg og Ivar ombord, og vi tok starten på det favoriserte merket som første båt ut. Men etter runding ved E-holmen døde vinden. Opp og ned med gennakeren et par ganger, men best effekt siste gangen. Ashiki dro noe fra ved første merket, men vi tok dem igjen midtveis på siste legget. Så dro de fra , og var foran oss i mål. Klar margin tidsmessig, men de seilte uten spinnakerlys. Pulverheksa tok andreplassen, deretter Springer, Havhesten, Lucille og Norte.


Artig at Ashiki er tilbake i byen etter noe logistikk for å dytte inn ny motor i Harstad. Flott å se nye Havhesten på første regatta i byen.


Så var det helt konge å se båtfarta til Viktoria, Helge sin nye Hunter 27x (tror jeg det er). Det var gutt som hadde fart i båten og som vant klassen med goood margin til nestemann. Artig!!
Så glimrer Ariel og Swai med fravær. For Swais vedkommende bekrefter Remi at de er blaserte etter Lødingen. Men vi tror de er engstelige siden de har et visst prestasjonspress.For Ariels vedkommende tror vi at skipperen er så demoralisert etter svake resultater nordpå, at han driver privat tjuvtrening for å styrke ferdighetene. Slik at han har mot til å stille på tirsdagene...

tirsdag, august 19, 2008

Artig seilas, ræva plassering

Femte og sisteplass på første tirsdagsregatta etter sommerferien. En del av de andre (Springer og Swai, blant annet) startet med topptrimmet mannskap som nettopp har hatt en treningshelg i Lødingen (les NNM). Så alle drillene mht. spinnaker og båthåndtering satt hos dem.

Artig seilas, med to ganger spinnakerlegg. Men vi er rusten på håndteringen, og det vises på resultatet. Fin vind gjennom hele seilasen mellom 6-8 m/s, med noe rosser.

Neste tirsdag er det shorthanded-seilas. Jeg ringer Ivar og spør om han kan stille, eller om han skal på jobb.

Pulverheksa will be back! Comming soon to a racetrack near you..

onsdag, august 13, 2008

Pulverheksa er fortøyd

Heksa ankom båtplass 220 i Bodø i ettermiddag, etter en vindstille tut fra Kjerringøy. Kommer tilbake med bilder fra turen, noe som hittil har vært begrenset grunnet en dårlig internettforbindelse.

tirsdag, august 12, 2008

Kjerringøy

Forlot Nordskot på formiddagen. Tilbrakte formiddagen på svai på innenfor Vettøya, med påfølgende ekspedisjon til stranda. Det var en vakker plass, som vi må dra tilbake til. Ligger nå på Kjerringøy og skal innta en bedre middag på bryggehotellet.

mandag, august 11, 2008

Nordskot

Da har vi fått revet oss løs fra Straumshavn. Hadde vel egentlig ikke noe lyst å dra derfra. Men nå har vi puslet oss et par og tjue nautiske lengre sør, til Nordskot. Vi rakk butikken, og har spist spagetti og kjøttboller til middag. Tora og Emotion er med. Etter litt rådslagning tror vi kanskje vi drar til Kjerringøy i morgen.

søndag, august 10, 2008

Tredje dagen i Straumshavn

Har vært på aksla ved foten av hamarøyskaftet sammen med svenskene og Tora. Gummibåten med vår 5hk ble brukt som lokomotiv og to andre gummibåter på slep. Transportetappen ble brukt til dorging med wobler, og Henrik fikk to ørreter på 3-400 g. I tillegg til en i går. Meget velsmakende! I ettermiddag har alle utenom svenskene og skipperen på Pulverheksa badet fra båten. Enighet om at det var best etterpå. Vi blir her vel til i morgen før vi drar videre...:-)

fredag, august 08, 2008

Straumshavn

Etter to netter på Tranøy, hvor den ene var ganske urolig pga nordaust, er vi nå i straumshavn. Sammen med Tora og Emotion. Godt fortøyd i bøya innenfor den innerste holmen, med tamp i land og i holmen...! Longside. Tre båter. Vi savner Ashiki som nok hadde lyst å være her sammen med oss....

Straumshavn er verdens vakreste plass, og vi blir nok her et par dager. Kanskje prøver vi oss på hamarøyskaftet (et stykke ihvertfall), men uansett forsøker vi oss etter ørreten. foruten strandliv i morgen og å sjekke krabeteina. Det er obligatorisk.... :-)

onsdag, august 06, 2008

Tranøy

Etter litt mer enn 2 timers motorkjøring på speilblankt hav fra Lødingen, er vi nå fortøyd på Tranøy. Krabbeteina er satt og ungene håper på storfangst. I kveld får vi besøk av naboene i Svartlia, som har hytte her.

Ashiki får et langt opphold i Harstad, siden motoren må ut. Emotion har akkurat entret Tjeldsundet, og snart gjør Tora det samme.

tirsdag, august 05, 2008

Flotte bilder av Pulverheksa på Senja Rundt 2008


På det øverste bildet ser vi Pulverheksa like etter vi fikk opp spinnakeren. På det nederste bildet ser vi Pulverheksa seiler mot mål ved Gisundbrua. Aja er foran med hvit spinnaker og Elina er foran der igjen med hvit og blå spinnaker.

På tur til Lødingen

Er ca 8nm nord om Lødingen. Forlot Hamnvik ca 1630. Tora dro til Salangen, og vi treffer dem igjen på Tranøy. Ashiki ligger i Harstad med motortrøbbel. Der ligger Emotion også.

Hamnvik

I går kveld måtte vi rømme fra Engenes fordi en eller annen kødd hadde sluppet x antall liter diesel i havna. Forferdelig stank. Da dro vi til Bolla, men snudde etter vi var kommet innenfor havneinnløpet. Makan til trasig havn. Fy og skam til redningsselskapet som omtaler dette som gjestehavn!. Så derfor dro vi til Hamnvik på Rolla. Og her er det fint. Tora ligger her også. Ungene leker og har det fint. Og vi fikk en fin taskerkrabbe i krabbeteina

Seiling i Steinkjer

Et av mannskapet er hjemme på ferie i Steinkjer og fikk i går roet seilabstinensene med en liten tur på fjorden i familiens HR 26. Med på turen var en kamerat som hadde sin første seiltur, og som med dette sannsynligvis er merket for livet.

Det var sørøstlig vind og etter hvert ganske fint vær. Vinden varierte sterkt og kom i kast, noe som gjorde det litt tricky å legge til kai. Men en fin tur var det.


Frode ved roret

mandag, august 04, 2008

Engenes

Anløp Engenes i går kveld, og hele dagen i dag har blitt tilbrakt i godværet her. Snart kommer Tora og Ashiki, og jeg regner med at det blir avgang sørover i morgen. Engenes er på nordspissen av Andørja, ca 15nm nord for Harstad.

søndag, august 03, 2008

Bilder av Pulverheksa fra Senja Rundt 2008

To vakre bilder av Pulverheksa, hvor det ene er tatt på tur sørover mot Gisundbrua ved Finnsnes, kan beskues på en egen blogg for regattaen. Pulverheksa har en umiskjennelig rød og hvit spinnaker. Begge bildene er tatt fra båten Yippi, en Elan 333, som vant hele regattaen. Les mer her.

Eller kan resultatene fra den utmerkede siste etappen leses her.

lørdag, august 02, 2008

Tredje plass idag!

Premieutdelingen er ferdig, og det ble en tredjeplass på Pulverheksa. Kun slått av Yippi og Baark. Vi var 9 sekunder foran Elina og 37 sekunder foran Quinaya. På korrigert tid. Deretter fulgte Aja. Helt konge avslutning på en hyggelig seilas!

Kanonseilas!

Innaskjærs idag fra Botnhamn til Finnsnes. Spinnaker hele veien og flatt hav. 9,75 kts på det meste. 4. Båt i mål x-37 først, deretter to elan 37 og så oss. Korrigert vet jeg ikke. Klarer å holde samme båtfart som Elan 37 på samme vinden for spinnaker. Godt fornøyd med det ;-)

fredag, august 01, 2008

Til kai i Botnhamn

Noe spent etter gårdagen, da det blåste hatter og høy. Men det var ingenting å frykte. Svært lite vind, men mye gammel tungsjø. Ine ble sjøsyk med en gang, og etter en halv time gav vi oss. Og gikk for motor til botnhamn. Ingen andre rakk maksimaltida.... 7.plass i går.