torsdag, juli 31, 2008

Vel i Havn på Hamn

Mye sjøog Nordavind preget denne etappen av Senja Rundt. Litt Hasardiøst utlagt mållinje rett ved noen skjær kalt stabben. Her brøtdet sjøpå alle kanter, og ett rev pluss forseilet (3-er) var altfor mye. Ellers fin regatta, hvor den største utfordringen ble etter målgang. Vi la oss i le av Maaneset for åta to rev og fokk. Det bleformye, og vi seilte tilbake for å pelle neddet vi hadde av seil. Det viste seg å være klokt. Vi hadde mye krapp sjø og 13-14 m/s rett i mot.Vi måtte motorere på skrå av bølgene for ikke å riste sønder. Mange båter gadd ikke dette og gikk til Torsken og Gryllefjord. Ine ble en smule sjøsyk og måtte mate krabbene noen ganger, ja. Men ungene er flinke.Nå skal vi spise middag, og ungene får så mye dessert de vil....

onsdag, juli 30, 2008

Skrolsvik

Som den observante leser har fått med seg, har vi gjennomført første etappe på Senja Rundt. Og vi ligger greit i noe kummerlige havneforhold i Skrolsvik. Noe misfornøyd med å gå glipp av en 6. Plass. I stedet ble det en DNF på grunn av makstid som vi misset med 12 min. Bingoforhold i dag, men i morgen er ny dag med nye muligheter. Strålende vær! Seilte i shorts i hele dag :-)

Forbanna irriterende

At vi mister maksimaltida med 12 min! Til tross for at arrangøren forkorter løpet og legger en fremskutt mållinje. Og likevel er det 4 båter som såvidt misser makstida! Da har arrangøren bommet med plasseringa av mållinja..... Grrrr.... :-(

tirsdag, juli 29, 2008

Dagstur til Tromsø

Mannskap og skipper på Pulverheksa har idag vært på dagstur til Tromsø med hurtigbåten. Champagne er innkjøpt i tillfelle det skulle bli behov for det.. (Rederparet i nabobåten har snart bryllupsdag).

Vi har besøkt Polaria hvor de har seler, blant annet.

mandag, juli 28, 2008

Finnsnes

Etter to timers gange i motvind er skipet ankommet Finnsnes. Strålende vær! Her traff vi Ashiki, og i morgen kveld venter vi Tora. Onsdag morgen stiller vi på startstreken til Senja Rundt, etter å ha forsterket mannskapet med Ivar.

søndag, juli 27, 2008

Landskamp i UNO

Da har vi akkurat avsluttet en landskamp i UNO mellom Norge og Sverige. Svenskene var representert med mannskapet på Emotion, en CB 365 fra Malmø. Kampen endte uavgjort, og den bleavgjort ved Finndalsnes båthavn ved brua over til Dyrøy. Pulverheksa anløper Finnsnes i morgen.

lørdag, juli 26, 2008

Harstad, dag 2

I dag har ungene bestemt bestemt hva vi skal gjøre. Da blir det først grottebadet, så kino hvor vi skal se Kung Fu Panda (fin tittel...) og tilslutt spise middag med kusinen min m/familie.

fredag, juli 25, 2008

Harstad

Etter en flott tur gjennom tjeldsundet, er Pulverheksa ankommet Harstad. Og nu nytes en softis med utsikt over gjestehavna.

torsdag, juli 24, 2008

Lødingen

Her er verken fint eller småkoselig, sa Merete da vi var vel fortøyd. I gråværet, etter en forrykende seilas fra Tranøy. 16nm på to timer blank, og max fart på loggen var 10, 1 kts. Vi drar nok videre gjennom tjeldsundet i morgen.

onsdag, juli 23, 2008

Ankommet Tranøy

Etter 48nm fra helnessund og på innsiden av engeløya og lundøya ankom vi tranøy kl 1930 tirsdag. Ligger utenpå new life fra svolvær. I tillegg har vi følge av hebbe lille og albertine. Og dermed ble det noen skrøner og et par øl i teltet...

søndag, juli 20, 2008

Helnessund

Etter en fin kveld på Kjerringøy, dro vi videre til Helnessund søndag ettermiddag. Camperte sammen med Swai, og 3-4 andre utenbys seilbåter på Kjerringøy. Fikk kremplass på innsida av gjestebrygga på Helnessund. Her blir det å besøke Marianne og ungene før ferden fortsetter nordover.

onsdag, juli 16, 2008

Snart ferieklar

Lørdag drar vi nordover med båten på ferie. Vi skal se om vi får til deltakelse på Senja Rundt, og er vi heldige, mønstrer Ivar på under selve regattaen.

I anledning ferien har vi montert baugrulle og et beslag, slik at ankring ikke lengre er et større prosjekt. Nå kan det droppes direkte, uten at det må fiskes frem fra ankerbrønnen. Forut for monteringen hadde vi en lang prosjekteringsfase hvor ulike typer baugruller og plassering av disse montert. Noe som kompliserer dette er at vi har rullen under dekk. Dette begrenser mulighetsområdet noe, men vi er fornøyde med løsningen vi har valgt. Baugrullen er en original Lewmar-rulle som er spesiallaget for Delta-anker av denne størrelsen. Rullen er plassert på styrbord side, rett utenom fremre pulpitstøtte. I bakkant har vi montert en modifisert kjettinglås, som låser ankeret under transport. Under monteringen er det tatt høyde for at det kan ettermonteres ankervinsj uten å måtte flytte baugrulla.
Vi hadde en lignende installasjon på vår gamle båt, en linjett 32. Der hadde vi et CQR-anker montert på siden foran, og dette fungerte fint i de 6 årene vi hadde den båten.

mandag, juli 07, 2008

Fra helgens ekspedisjon til Gildeskål







Første kvelden ankom vi Våg. Påfølgende morgen ble den nyervervede påhengsmotoren montert på "Kjapp" (gummibåten). Og først da klarte den å leve opp til navnet sitt. Med kun far, og GPS ombord, logget vi en hastighet på 25 knop :-)

Vi satte ferden over havna til "Havørna", som nettop hadde anløpt etter reketråling på fulgløy-fjorden. Der fikk vi kjøpt ferske reker, som vi kosa oss med på brygga. Deretter ble det litt kafe-liv på Våg, slik at den yngste damen blir fornøyd.

Etterhvert seilte vi ned til Tingvoll, hvor vi traff Trine og Kåre. Dermed ble det en noe forsinket 40-årsfeiring for Kåre, og en svært trivelig kveld. Sent på kvelden dro vi til Inndyr, hvor rederparet på Albertine kom ombord for et lite glass rødvin.

Søndag ble det motorering hjem på grunn av motvind. Flott vær og flott helg!

lørdag, juli 05, 2008

Pulverheksa har anløpt Inndyr

Etter en formiddag på Våg, ettermiddag/kveld på Tingvoll, har vi fortøyd på Inndyr. Den nye påhengsmotoren er behørig testa på jolla, og far er fornøyd med at den planer med to barn og en voksen :-)

fredag, juli 04, 2008

Fortøyd på Våg

Pulverheksa ligger nå fortøyd nedfor butikken på Våg. Etter å ha passert Salta med en noe oppskrytt kuling i hekken. Tingvoll i morgen og en noe forsinket 40-årsdag til en venn.