søndag, april 29, 2007

Inspirasjon til Corponor?

Spektakulært seiling i hard vind. Skal vi gjette på at han har en autopilot som er til å stole på?


fredag, april 27, 2007

Lykke til på ferden!

S/Y Levante blir i dag sjøsatt og legger ut på ferden mot Bodø. Les mer her. Fra før har vi lest på Avisa Bodø om en navnløs båt, som har gjort samme turen.

onsdag, april 25, 2007

Sjøsatt og klar for det meste


Pulverheksa er nå sjøsatt og klar for det meste! VC17, nye anoder, ny gearolje og polert med Hempels High Gloss (noe langtidsvirkende fine greier som var dyrt.....). Rune var og hjalp meg med polering og skifte av gearolje. Og vi rakk akkurat å polere ferdig før regnet kom.
Ashiki var oppe samtidig og dermed et bra CB-miljø for båtpuss. Heksejakta har ennå ikke vært oppe, og vi lurer på om skipperen har tenkt å smørebåten...?

mandag, april 23, 2007

En konkurrent drar mot fjernere farvann


Velmeritterte Vendela er solgt til en tidligere formann i BSF, nå bosatt i Holmestrand. Båten er pakket og gjort klar til noen dagers tilværelse som dekkslast på tur sørover.


Men enda mer urovekkende er at skipperen på Vendela blir å se en del ombord i Heksejakta på de kommende regattaer....

Pulverheksa står uten vann under kjølen

Båten ble, med god hjelp av Ivar, trygt plassert i en solid krybbe på Jakhelln Båt. Er ferdig med høytrykkspyling under og vask av fribordet. Så da gjenstår det bunnsmøring og polering, samt skifte av sinkanoder til drev og kjøleaggregat. Litt mer gråvær enn beregnet i dag, men det er meld opphold til i morgen, så da får vi vel gjort noe...

søndag, april 22, 2007

Heksejakta har benyttet helga godt.....

Seiling, og dermed trening, hele lørdag og hele søndag, som instruktør-båt på seilkurs. Det rapporteres om at seilkurset holdt god kvalitet, og at deltakerne var fornøyde. Heksejakta har rekruttert to nye mannskaper, og har da sitat: -Ellve stykker i stallen.

Seilkurset ble avsluttet med en liten regatta, og skipperen på heksejakta var imidlertid ikke fornøyd med å bli slått av et par "turseilere", som han uttrykte det..... Rekkefølgen ble; Linda, Spleis, Heksejakta, Springer. Deretter husker jeg ikke...

Opp på land i morgen

I morgen tidlig, mandag kl 0715, skal Pulverheksa på land. Bunnsmøring og polering står på programmet. Og bunnsmøring trenges, da skuta er grodd mer enn normalt. Noe som antakelig skyldes lite bruk i vinter. I dag har jeg vært oppe i mastetoppen, og justert vindexen. Takk til Håkon for velvillig winsjing... Og tidligere i dag ble storseilet montert.

torsdag, april 19, 2007

Corponor Offshore Race nærmer seg


Starten går fredag 11.mai, og siden det er en shorthanded-regatta tar skipperen med medrederen (og yndlingsmannskap) som co-skipper.

Her gir jeg en subjektiv vurdering av Pulverheksas konkurrenter:

Heksejakta skal bemannes med eieren og og den gamle eieren fra Son. Som forøvrig er tidligere eier av Pulverheksa. Han har derfor svært god erfaring fra å seile CB365, og kan vise til gode resultater i Oslofjorden. Han blir en farlig konkurrent.

Ashiki, en annen CB 365, egner seg antakelig bedre for shorthanded-seiling enn de andre CBene på grunn av at den er innmålt med gennaker, og ikke spinnaker. Karbon-rigg kan også være en fordel om det blir seiling i mye sjø. Mye mindre pitching-moment enn på aluminiumsrigg.

2nd Timeout skal bemannes med norges beste shorthanded-seiler, Tor Hove. Så tiltross for at eieren har begrenset erfaring fra helt ny Elan 340, har han en stor fordel med å ha med en så merittert seiler.

s/y Springer blir farlig i og med at den båten vant i fjor. Tidligere eier skal være med som mannskap, og avhengig av hvor mye han får bestemme, blir dem farlig.

Sees, en First 40.7 fra Tromsø, blir en outsider. Båten har potensiale, men har slik jeg har skjønt det ikke vært særlig merittert. Imidlertid er mannskapet, Eilert Kamfjord, merittert. Da kan båten bli å regne med.

Ada, en Elan 333 fra Tromsø gjorde det svært bra på forspill-regattaen i fjor. I tillegg til å hevde seg i Tromsø. Den båten blir farlig. Og den får konkurranse fra en maken båt; Skarv 2 fra Harstad. Skipperen på den båten har i alle år vært vanskelig å slå når han seilte sin forrige båt, en Fenix.

Rundans, en Sun Fast 36 vant for to år siden og vil kunne hevde seg om de treffer med trimmen. I år får de konkurranse fra Hugo Svendsen i en maken båt. Hugo har hatt et år til å bli kjent med båten, og kan vise til gode resultater med tidligere båter.

Ladyfame, en Bavaria 39, kan også bli en outsider. Båten er på ingen måte regattaoptimalisert, men stiller med helt nye seil i edlere materialer. Etter min oppfatning har også de fleste Bavariaer gunstig rating i LYS-systemet, og det kan fort bidra til en god plassering. I tillegg er mannskapet, Are Wiig, merrittert og har internasjonal erfaring fra Shorthanded-seiling.

Dalarina, en Wasa 360, kan være vanskelig å slå. Skipperen er en gammel ringrev som kan vise til gode resultater. Det samme gjelder for Sula Bassana, med skipper Lars Erik Karlsen.

URÆD, en Dufour 34 Performance, har potensiale til å gjøre det bra, om mannskapet styrer unna sjøsyken ved denne anledningen.

Aja, en Elan 37, vet jeg ikke så mye om, annet enn at båttypen er svært rask.

Spleis, en Bavaria 33, har så vidt jeg vet verken spinnaker eller gennaker. Da har jeg ikke spesielt tro på dem. På den andre siden: Om forholdene tilsier lite eller ingen spinnaker bruk på konkurrentene, kan de ha en sjans. Særlig fordi jeg tidligere har hevdet at Bavaria har gunstig rating i LYS-systemet.

Albertine og Heureka, begge en Hanse 341, kan glimte til med ålreite plasseringer.

I tillegg er en del av de båtene med lavere LYS-tall farlige. Rett og slett på grunn av store forskjeller i LYS, og spesielle forhold kan favorisere båter med lavt LYS.

Noe av det som er kult med blogg er at en kan være så subjektiv en bare vil. Ingen å stå til ansvar for, og ingen hensyn behøver en i prinsippet å ta. Dermed kan en skrive stort sett det en vil... he-he. Jeg regner med folk har synspunkter på dette, så hva med å legge igjen en kommentar?

onsdag, april 18, 2007

Opp på land


Mandag 23. april skal båten på land for smøring av VC17, samt polering. Ingenting stort annet skal gjøres, så landligga blir kortvarig. Etterhvert (i helga) får vi se om vi får på seilene. Det begynner å bli lovlig sent på året, men bedre sent enn....


I serien for vakre bilder publiserer vi et bilde av gamlebåten fortøyd ved siden av Hegren og Tante Augusta. Bildet er tatt ved Kai sin utmerkede brygge på Forstranda.

Snart sesongstart







Det er snart sesongstart, og jeg har hatt en runde med mannskapet om de er klare. Det var de, og attpåtil motivert! Glimrende greier for en skipper. At konkurransen er styrket gjennom at det er kommet en maken båt til byen, bidrar nok til litt ekstra motivasjon.



For å glede og motivere mannskapet, samt minne dem om hvilke enkle kår de kom fra...he-he, publiserer vi et vakkert bilde av "gamlebåten".



søndag, april 08, 2007

Oppdatert: Kl. 1000 forlot heksejakten Rødøy, ETA Bodø kl 1720

Etter å ha avklart med skipperen på Pulverheksa hvor høyt masten stikker over havet, la de ut på vestsiden av Rødøy, hvor de må under et spenn. ETA Bodø er beregnet til kl. 1720. Det har gått radig, med andre ord. Men; det er jo en utrolig rask båt..... he he.

lørdag, april 07, 2007

Oppdatert: Avreisen er utsatt

Enhver nordlending med respekt for seg selv ville nok benyttet et værvindu med vindstilla til å komme seg til Bodø. Men østlendingen av en skipper proklamerer at han har seilbåt, men ingen vind å seile i. At skipperen og mannskap er invitert på fest på Rødøya i kveld har sikkert ingenting med vurderingen å gjøre. Avreisen er utsatt til søndag morgen.

fredag, april 06, 2007

Heksejakt har ankommet Rødøy



De ligger nå fortøyd ved klokkergården etter en røff tur fra Sandnessjøen. Mye vind og vær har det vært, og skipperen rapporterer om 20 graders krenging ved kai. Klokkergården er ikke den beste plassen å fortøye på denne vindretningen....

Avgårde fra Sandnessjøen

Fra skipperen på heksejakt har vi kl 1400 mottatt sms om at de har dratt fra Sandnessjøen. Rødøy, Støtt eller Bodø er dagens målsettinger.

torsdag, april 05, 2007

Skipperen tok til fornuft

Og tilbrakte natten i Sandnessjøen. Lå fortsatt der da vi snakket med ham kl 10.20. Og han skulle ta det med ro til vinden hadde løyet. 20 grader krenging mens båten ligger fortøyd, og ikke under 35 knop vind.

onsdag, april 04, 2007

Heksejakta trosser uvær

Rise med fullt mannskap trosser uvær og dårlige værmeldinger. I dag tok de løs fra Brønnøysund, og i skrivende stund onsdag kveld, befinner de seg i Sandnessjøen. I løpet av en times tid tar de løs derfra og setter kursen videre nordover. De rapporterer om opptil 45 knop vind, og meldingene for kommende døgn er ikke oppløftende...

Dårlig start på siste etappe...?

Heksejakta har planer om å seile distansen Brønnøysund-Bodø, med start i dag. Værmeldingen er ikke den beste, med sterk kuling i dag, og liten storm fra nordvest i morgen. Det skal bli interessant å få situasjonsrapporter fra skipet fremover....:-)