onsdag, oktober 18, 2006

Slutt for i år. Nesten.

Alle årets regattaer er over, med unntak av sjyvotten romjulsseilas. Skipperen på pulverheksa skal arrangere, og tviler på at selveste pulverheksa stiller på startstreken. Båten blir nå klargjort for mer vinterligere forhold, og alle seil tas hjem og tørkes.

Vanntanken tømmes, dieseltanken fylles, og litt frostvæske blir brukt her og der. Litt lunk i båten må vi også ha, slik at luften sirkulerer litt. Utrolig hvor mye dette hjelper på luftfuktigheten. Noe tøy og rester av mat vi finner lagret tar vi også hjem. Båten fortøyes ordentlig, og vi fester kutterstaget, der det skal stå. Til nå har det vært plassert i rekka, unna veien for regattaseiling.

Satser på å få byttet motorolje, oljefilter og dieselfilter nå i høst. Ellers skal vi nok holde motoren i gang, engang i ny og ned, og samtidig passe på at batteriene er toppladet.

lørdag, oktober 14, 2006

Forrykende nattseilas

Årets nattseilas så ut til å bli flott med oppholdsvær og passe vind. Men allerede under skippermøtet begynte det å blåse opp.11-13 sekundmeter steady under hele seilasen. To rev i storseilet og fokk var likevel i meste laget. Rundt Lille Svartoksen BB, Breigrunnen BB, bøya ved Eholmen og i mål. Lady Theres var først på alle merkene og i mål. Vi var like bak. Lærke vant Lady Theres på andre, Pulverheksa på tredje og Heureka på fjerde. Ashiki avsluttet ved moloåpninga. Massevis og regn og vindkast opp i 16,5 sekundmeter.

tirsdag, oktober 10, 2006

Pulverheksa spikret seieren i siste tirsdagsregatta!

Årets siste tirsdagsregatta gikk i pulverheksas favør. Førsteplass med over et minutt på korrigert tid ned til Vendela. Super sesongavslutning under varierende forhold. Svært stigende formkurve med tetplasseringer de siste tre regattaer.

Banen gikk styrbord via grønn stake på Langstranda, babord via bøye på Siriskjær, babord via Lille Svartoksen, babord via Røssøya, styrbord via bøya ved Eholmen, babord via grønnstaken på Langstranda og i mål.

Spinnaker fra grønnstaken ved Langstranda til bøya ved E-holmen, og spinnaker fra runding Røssøya og til bøya ved Eholmen. Gjorde noen bommerter og feilvurderinger underveis. Ikke optimalt seilt og skipperen hadde dårlig tro på noen topp-plassering. Men så feil kan man ta. Mannskapet jobbet som vanlig glimrende, og uten den innsatsen de viste ville det vært vanskelig.

Les resultatene her.

Sammenlagtresultatene finnes her.

tirsdag, oktober 03, 2006

Seier til Pulverheksa!


Kveldens regatta ble en suksess for Team Pulverheksa. Seier med rundt 3 minutter korrigert tid ned til andremann på resultatlista. Spinnaker-start med økende vind ned mot lille svartoksen. 4-5 broacher før vi får plukket ned spinnakeren. Første båt ut i starten og øker bare på deretter. Bekymret for å komme i konflikt med en lastebåt i skagleia, men det gikk fint. Dro ytterligere fra ved runding av grønnstaken, og rundet deretter bøya ved siriskjær. Er langt foran nestemann i mål. Mannskapet gjør alt i alt en glimrende jobb! Resultatene kan leses her.